Pia Sandvik – ny styrelseledamot

Pia Sandvik är ny VD för Teknikföretagen sedan den 22 september och ersätter Klas Wåhlberg som styrelseledamot i Avancerad Digitalisering.

Fotograf: Erik Thor

Pia Sandvik är i grunden civilingenjör och docent i kvalitetsteknik. Pia tar med sig gedigen kunskap om teknikutveckling och ledarskap från bland annat roller som kvalitetschef på Ericsson, prorektor Mittuniversitetet i Östersund, rektor Luleå tekniska universitet, vd Länsförsäkringar Jämtland samt vd för Sveriges forskningsinstitut Rise.

– Sverige är ett av de mest innovativa länderna i världen. Det finns däremot en stor förmåga till förnyelse, och för att utvecklingen ska gå i positiv riktning behövs stark och fungerande forskning och innovation. Avancerad Digitalisering är en viktig kraftsamling för detta och jag ser verkligen fram emot att bidra med min kunskap och samtidigt representera den bredd som Teknikföretagens medlemmar står för, framhåller Pia.

Pontus de Laval, styrelseordförande för Avancerad Digitalisering, välkomnar Pia till styrelsen:

– Jag ser fram emot att Pia börjar som ledamot och samtidigt vill jag tacka Klas för ett mycket gott samarbete och engagemang. Jag ser att Pia kommer med många viktiga perspektiv, och hennes breda klokskap kommer att stärka styrelsens arbete nu när verksamheten växlas upp och breddas.

Styrelsen sammanträder den 18 oktober 2023.