AdvancedFocus

Cybercampus agenda – idag och imorgon

Fördjupning och dialog om hur Sveriges cybersäkerhet tar form. Vilka fokusområden är prioriterade för att Sverige ska gå från oro till självförtroende?

Vad är nyckeln till att Cybercampus ska lyckas? Se filmer i efterhand

Denna den 19 oktober inleddes AdvancedFocus, en inspirerande plattform för fördjupning och dialog kring avancerad digitalisering.

Vårt första seminarium blev en djupdykning i Cybercampus Sverige, ett projekt vars inledande finansiering kom från Avancerad Digitalisering. Vi delade även insikterna från projektet Cybersäkerhet för ökad konkurrenskraft och avslutade med en intressant paneldiskussion om Cybercampus mest prioriterade frågor, med fokus på näringslivets perspektiv.

Missade du att delta? Nu kan du se film med några av talarna eller ta del av hela seminariet i form av en teams-inspelning.

Introfilm: Det brådskar med cybersäkerhet och vilka är Cybercampus prioriterade områden? Seminariets expertpanel berättar mer.
Se hela seminariet i efterhand: Cybercampus agenda – idag och imorgon, 90 minuter. (Det är en teamsinspelning och därför bristande kvalitet).
Medverkande

David Olgart

Föreståndare | Cybercampus Sverige

Porträttbild Camilla Lundahl

Camilla Lundahl

CEO senior rådgivare cybersäkerhet | Cyrenity AB

Daniel Fäldt

CDO | Saabgroup

Harri Larsson

Harri Larsson

VD | Cparta

 

 

Porträtt Per Hjertén

Per Hjertén

Projektledare | IVA

Porträttbild Richard Oehme

Richard Oehme

Senior rådgivare | Knowit Cybersecurity

Porträttbild Patrik Sandgren

Patrik Sandgren (moderator)

Teknikföretagen & Avancerad Digitalisering

Agenda
07:45

Morgonkaffe med smörgås

08:00

Inledning och välkomna

08:10 – 08:30

Cybersäkerhet för ökad konkurrenskraft

Cybersäkerhet för ökad konkurrenskraft är ett IVA-projekt som finansierats av Avancerad Digitalisering och som avslutades i juni 2023. Ett stort antal aktörer har varit delaktiga i arbetet med att ta fram ett kunskapsunderlag. Camilla Lundahl, medverkande i projektet berättar om projektets resultat och vad vi kan lära av det.

08:30-08:45

Cybercampus Sverige – en nödvändighet men hur och för vem?

Från och med september 2023 övergår Cybercampus till en mer operativ period och David Olgart är idag verksamhetens föreståndare. David berättar om Cybercampus ambitioner och pågående arbete.

08:45-09:15

Paneldiskussion – Vilka behov har näringslivet och hur kommer svenska företag kunna dra nytta av satsningen på Cybercampus?

09:15-09:30

Frågor och avslutning

Om Avancerad Digitalisering

Sverige miljardsatsar på Avancerad Digitalisering

Hållbarhet, säkerhet och ny teknik driver utveckling och konkurrens. Vi är ett industridrivet forsknings- och innovationsprogram som stöttar Sverige och den svenska industrins förmåga att utveckla framtidens digitala lösningar. Avancerad Digitalisering bidrar till ett starkt industriellt ekosystem för ett fortsatt framgångsrikt Sverige.